Groovaavaa okkultismia – arviossa The Wizards

Julkaistu Infernossa 3/2024.

05.05.2024
THE WIZARDS
Exit Garden
HIGH ROLLER

Reilu vuosikymmen sitten perustettu The Wizards yhdistelee 1970-luvun hard rockia, perinteistä heviä ja okkultismikuvastoa. Espanjalaisviisikon huomattavin vaikuttaja on Black Sabbath, mutta menossa on kuultavissa myös
Danzigia, Ufoa ja Uriah Heepiä. Yhtye ei kuitenkaan kulje vain esikuviensa raivaamia latuja vaan tekee hienosti omaa juttuaan.

Velhojen neljäs albumi sisältää tummasävyistä ja mollivoittoista heviä. Pieniä valonpilkahduksia tuovat komeat melodiset soolot ja koko bändin groovaava jammailu, jolle on annettu ilahduttavan paljon tilaa.

Esimerkiksi avausbiisissä laulu alkaa vasta kahden ja puolen minuutin kohdalla. Judas Priestin Before the Dawnille kumartava päätösraita puolestaan esittelee yhtyeestä täysin erilaista puolta. Hieman alle neljä ja puoliminuuttinen biisi on albumin lyhyin ja siinä olisi ollut hurjasti potentiaalia pidempäänkin tunnelmointiin. Biisirakenteet ja vaihdot ovat usein hyvällä tavalla yllättäviä. Madellen alkava biisi saattaa kasvaa soolon aikana hyvinkin vauhdikkaaksi vain päättyäkseen taas himmailuun.

Levy toimii kivasti myös taustamusiikkina, mutta täysin avautuakseen se vaatii kuulijalta täyden huomion.

Lisää luettavaa