Groove metal -pioneerin nykytila on vireä – arviossa Exhorder

Julkaistu Infernossa 3/2024.

12.05.2024
EXHORDER
Defectum Omnium
NUCLEAR BLAST

Ysärin taitteessa pari hurjaa kiekkoa tehnyt groove metal -pioneeri palaa toisella uuden ajan albumilla. Slaughter in the Vaticanin (1990) vimmainen death thrash -tykitys ja The Law’n (1992) musertava sludge-jyräily yhdistyvät neloslevyllä siistityssä muodossa. Melodiaa ja fiilisten vaihtelua on messissä paljon, paikoitellen ehkä liiaksikin.

Kuten viiden vuoden takainen edellislevy, Defectum Omnium osoittautuu paremmaksi kuin ensikuulema antaa odottaa. Silti mukana on sen sorttista välimallin hevihumppaa, ettei piinkova alkuperäisbändi olisi edes pieraissut moisen suuntaan. Solisti Kyle Thomas pistelee ankarat rähinät ja melodiset laulut huomattavan komeasti. Kun bändikin rymistelee asiallisesti, perusjynkyttelykään ei pääse varsinaisesti syljettämään.

Tusinasta kappaleesta pari kolme hutia tiputtamalla ylimittaisesta ja tyylillisesti vähän sekavasta levystä olisi saatu vakuuttavampi kokonaisuus. Bändin nykytilan voi joka tapauksessa luokitella vireäksi, ja asian tolan voi todeta luunkovasta Desentisized-biisistä vaivatta. Sillä ei leikitä tai kikkailla.

Lisää luettavaa