Hämmentävien valintojen lopputulema – arviossa Annihilator

Julkaistu Infernossa 3/2022.

ANNIHILATOR
Metal II
EAR

Kanadan kovimman rässibändin sooloprojektikseen muuttaneella Jeff Watersilla on hämmästyttävä kyky tehdä valintoja, joita kuulija ei voi käsittää. Niistä viimeisin on päätös äänittää uudelleen yksi yhtyeen historian unohdettavimmista levyistä.

Mukaan on otettu Slayerin vanha pannumies Dave Lombardo ja Iced Earthin vuosi sitten jättänyt laulaja Stu Block. Albumilla on pistetty uusiksi ainakin Dave Paddenin lauluosuudet, biisijärjestys ja rumpuraidat. Mitä vikaa Mike Manginin vanhoissa paukutuksissa oli? Kukaan ei tiedä. Block taas on äärimmäisen osuva valinta hommaan, sillä hän on suurin piirtein yhtä tylsä kuin tämä levykin.

Alkuperäisteoksella kuullaan lukuisia vierailijoita Angela Gossow’sta Anvilin Lipsiin. Uudella versiolla noin 90 prosenttia näistä suorituksista on alennettu taustalauluiksi. Asia selvä.

On levyllä sentään onnistumisiakin. Esimerkiksi Couple Suicide ja Haunted toimivat hyvin. Kiinnostavimmat vedot ovat silti Romeo Delight ja Heavy Metal Maniac – kyllä, ne Van Halenin ja Exciterin biisit.

Muistin albumin paljon huonommaksi kuin se lopulta oli, mutta ei tämä vieläkään hirveästi mieltä lämmitä.

Lisää luettavaa