Heavyn ja powerin parhaat puolet yhdessä paketissa – arviossa Hammerfallin uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 11/2021.

HAMMERFALL
Renegade 2.0.
NUCLEAR BLAST

Ruotsin kenties tunnetuin power metal -yhtye julkaisi kolmannen levynsä reilut 21 vuotta sitten. On siis myöhästyneen 20-vuotisjuhlapainoksen aika.

Julkaisusta saa ties mitä bonusbiisit ja dvd:t kattavaa pakettia, mutta arviokappaleeni rajoittuu alkuperäisestä levyversiosta uusiksi miksattuihin biiseihin. Tavallisen kuulijan korvaan remixeissä ei ole merkittävää eroa originaaleihin, mutta ehkä harjaantuneemmat huomaavat poikkeavuuksia.

Renegade on viimeinen täydellisen korkealaatuinen Hammerfall-albumi, joka jatkoi edeltäjänsä Legacy of Kingsin (1998) hengessä loputtomalla hittikarkelolla. Aloituskolmikko lienee levyn tunnetuin, mutta lähes kaikki levyn kappaleet ovat ajattomia klassikoita.

Nopeiden, keskitempoisten ja hitaammanpuoleisten biisien välillä vallitsee täydellinen tasapaino. Usein parjattu balladi sujahtaa vaivatta joukkoon, mutta Raise the Hammer -instrumentaali tuntuu vähän tarpeettomalta kitarabattlelta.

Albumilla on kymmenen järjettömän tarttuvaa ja mieleenpainuvaa biisiä, joissa on todella tiukkaa sävellystyötä, terävää soittoa ja valtavia kertosäkeitä, siis lähes kaikki heavyn ja powerin parhaat puolet yhdessä paketissa.

Lisää luettavaa