Hektinen hyökkäys, joka menettää välillä hieman suuntaansa – arviossa Scourin ep

Julkaistu Infernossa 11/2020.

Scour
Black
NUCLEAR BLAST

Downista ja Panterasta tutun Phil Anselmon kokeilut äärimetallin parissa ovat päätyneet pahimmillaan Viking Crown -projektin tyylisiin mahalaskuihin, mutta Scourin myötä mies tuntuu löytäneen vihdoin hyvän väylän toteuttaa rajumpaa musiikillista puoltaan.

Cattle Decapitationissä ja Misery Indexissä meriittinsä ansainneista soittomiehistä koostuva Scour on ammattitaitoinen porukka, jonka kolmannella ep:llä tykitellään kahden aiemman malliin eli vahvasti black metaliin nojaten. Mukana on sopiva annos myös death metalia ja grindcorea, mutta yleisilme on musta – kuten ep:n nimikin.

Kuuden biisin mittainen vyörytys tuntuu hektiseltä hyökkäykseltä, joka vaikuttaa välillä menettävän hieman suuntaansa. Hieman päälle vartin mitalle on hankala luoda kovin monipuolista kokonaiskuvaa, mutta paikoin Blackille on yritetty tunkea vähän kaikenlaista, vaikka tässä tapauksessa olennaisinta olisi keskittyä yhteen asiaan.

Black sisältää väkivaltaista ja takuutasokasta tykitystä, joka täyttänee monen äärimetallin ystävän mielihalut. Mieluiten kuitenkin kuulisin Scouria kokopitkällä, jolla yhtyeen monimuotoisuus pääsisi taatusti oikeuksiinsa.

Lisää luettavaa