Hekumallista sekoilua – arviossa Boarhammer

Julkaistu Infernossa 2/2024.

19.04.2024
BOARHAMMER
II: Chemognosis – A Shortcut to Mushrooms
NATURMACHT

Nyt on sakeaa rituaalikamaa. Boarhammerin sakemannikaksikko tykittelee ensimmäisen aallon black metalia Bathoryn, Venomin ja Hellhammerin helvetillisissä tunnelmissa. Mukaan sekoittuu kunnon huutojulistusta, josta tulee mieleen Lemmyn ja Amebixin The Baronin saatanallinen äpärälapsi, sekä omituista hippipsykedeliaa, kolkkoa tuomiometallia, eeppistä heviä ja kaoottista sekoilua. Aivan saatanallisen raju meininki!

Soundit ovat muhjuiset ja maanläheiset, biisit on soitettu vähän sinnepäin ja kokonaisuus on todella kotikutoisen oloinen, mutta sepä juuri Boarhammerissa viehättää. Urfaust rakensi oman rituaalireseptinsä samalla kaavalla, eikä tietynlaisia yhtäläisyyksiä voi olla huomaamatta. Päihteet ja hulluus yhdistävät.

Uskoisin, että tämä on juuri niitä levyjä, joiden sisälle kasvetaan kunnolla vasta runsaamman kuuntelun jälkeen. Ainakin muutamien kiepautusten jälkeen fiilis on vain kasvanut entisestään. Primitiivistä, aitoa, rehellistä ja tunnepitoista musiikkia on nykypäivänä hankala löytää, ja senpä takia Boarhammer pääsi yllättämään oikein kunnolla. Suorastaan hekumallista sekoilua ja ajoa.

Lisää luettavaa