Helleenisen hengen kuljettama pakanametalli kaipaisi tiiviimpää paketointia – arviossa Hildr Valkyrien uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 5/2021.

HILDR VALKYRIE
Revealing the Heathen Sun
MORIBUND

Kaksi albumia matalalla profiililla julkaisseen Hildr Valkyrien takaa löytyy yllättäen kreikkalainen Angela-Kelly Antoniou, jonka ilmaisussa Bathory ja Falkenbach taittuvat mielenkiintoisen helleenisen hengen kuljettamaksi pakanalliseksi ”mustaksi metalliksi”.

Nelisen vuotta sitten ilmestynyt Revealing the Heathen Sun on Hildr Valkyrien kahdesta levystä huomattavasti ammattitaitoisempi ja tunnelmaltaan jyhkeämpi. Sävellykset hakevat lähes soundtrackmäisiä ulottuvuuksia, mutta biisit säilyvät niin tiukasti metallin määrittämällä maaperällä, että touhun päämäärästä ei jää epäselvyyttä.

Hildr Valkyrien musiikki on paikoin erittäin toimivaa, mutta albumilta löytyy pitkässä katsauksessa aavistuksen liian paljon turhaa materiaalia. Noin 50-minuuttinen paketti ei ole täydellisen tukahduttava, mutta tiiviimmällä paketoinnilla levykokonaisuus olisi toiminut varmasti paljon terävämmin.

Revealing the Heathen Sunin uusintajulkaisulle on selkeä paikkansa ja sen musiikille löytyy oikealla markkinoinnilla kuulijoita. Mikäli siis loppuun asti hiomaton pakanametalli pääosin puhtaalla naislaululla tuntuu ajatuksena kiinnostavalta, suosittelen antamaan julkaisulle mahdollisuuden.