Helposti sulateltavaa raskasta lanausta – arviossa Terminal Nation

Julkaistu Infernossa 5/2024.

07.07.2024
TERMINAL NATION
Echoes of the Devil’s Den
20 BUCK SPIN

Arkansasin karvanaamojen debyytti Holocene Extinction maistui allekirjoittaneelle oikein hyvin, ja tartuinkin sen seuraajaan mielenkiinnolla. Eikä tarvinnut muuten pettyä.

Viisikko ei käy nyt päälle aivan niin raivokkaasti, mutta eipä tässäkään kuulijaa silitellä. Keskitempoinen, alavireessä jyräävä ja ajoittain synkästi doomahtava death metal on huomattavasti suuremmassa roolissa kuin edeltäjällä, ja vaikka myllyyn survotaan tuttuun tyyliin lisukkeeksi hardcorea, sludgea ja ties mitä ryönää, aivan samanlaisiin kirpeyksiin seos ei äidy.

Se on oikeastaan ihan hyvä, sillä tämä raskaampi lanaus on vähän helpommin sulateltavaa. Ote on toki armoton ja väkivaltainen, suorastaan nihilistinen, mutta ei kuitenkaan mitenkään luotaantyöntävä. Päinvastoin. Tämän äänitteen ääreen palaa oikein mielellään. Tarttumapintaa löytyy yllättävän paljon, kun ottaa huomioon, ettei kyse ole kovin kuulijaystävällisestä materiaalista.

Terminal Nation kuuluu vahvasti uuden aallon jenkkirunttaajien kärkeen, ja bändiin kannattaa tutustua, jos vaikkapa Gatecreeperin ja Nailsin sekoitus kiinnostelee.

Lisää luettavaa