Helvetin lieskat korventavat entistäkin kipeämmin – arviossa Friends of Hell

Julkaistu Infernossa 3/2024.

11.05.2024
FRIENDS OF HELL
God Damned You to Hell
RISE ABOVE

Kaksi vuotta sitten debyyttinsä julkaissut Friends of Hell perustettiin entisen Electric Wizard -rumpalin Anastasios ”Tas” Danazogloun voimin. Mukaan liittyivät basisti Taneli Jarva ja laulaja Albert Witchfinder sekä kreikkalaiskitaristi Jondix.

Kakkoslevylle kokoonpano on muuttunut. Witchfinderin on korvannut Nifelheimista tuttu Per ”Hellbutcher” Gustavsson, ja Jondixin tilalla veivaa Sprits-niminen soittaja. Toiseksi kitaristiksi on lisätty Mystifier-kepittäjä Armando da Silva Conceição, taiteilijanimeltään Beelzeebubth.

Siinä missä debyytti sisälsi demonisella kuvastolla somistettua perinteistä doomia, kakkonen pistää hieman eri vaihteen silmään. Bändi vääntää edelleen tuomionkatkuisesti, mutta musiikissa on nyt reilusti enemmän vaikutteita perinteisestä heavy metalista, erityisesti uuden aallon brittihevistä.

Friends of Hellin toinen albumi on huomattava parannus sinänsä kovasta ensilevystä. Melodiat ja riffit ovat synkempiä, ja helvetin lieskat tuntuvat korventavan entistä kipeämmin.

Lisää luettavaa