Herää kysymys, mikä on lätyn pointti – arviossa Thobbe Englundin coverlevy

Julkaistu Infernossa 7/2019.

Thobbe Englund
Hail to the Priest
Metalville

Entisenä Sabaton-kitaristina tunnettu Thobbe Englund on vuonna 2016 bändin jätettyään keskittynyt lähinnä soolouraansa. Yhden erittäin vahvan ja toisen hieman lässähtäneen albumin jälkeen mies päätti vääntää kokonaisen levyllisen Judas Priest -covereita. Brittibändi on Englundin suurimpia vaikuttajia ja esikuvia jo lapsuudesta asti, joten miksipä ei… Kai?

Valinnat Priestin varsin laajasta kappaleiden kirjosta on tehty todella hyvin – siitä Englundia täytyy ehdottomasti kiittää. Klassikkojen lisäksi levyllä on kaksi biisiä Rob Halfordin soolotuotantoa sekä Burn in Hell mielipiteitä jakavalta Tim ”Ripper” Owensin aikakaudelta.

Aloitusbiisi The Sentinel jättää tunteen, että Englung etsiskelee vielä sopivaa laulutyyliä. Ajoittain homma kuulostaa jopa epävarmalta. Loppulevyllä tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole, vaan mies hoitaa homman upeasti. Esimerkiksi Blood Red Skies -vedolla hän muistuttaa ajoittain jopa pelottavan paljon Halfordia!

Englund bändeineen ei ole lähtenyt muokkailemaan biisejä liikaa. Päinvastoin tulkinnat ovat hyvinkin uskollisia alkuperäisversioille. Tämä herättää kysymyksen, mikä on lätyn pointti. Varmaankin kunnianosoitus yhtä maailman upeinta heavy-yhtyettä kohtaan. Mutta ketkä ovat albumin kohdeyleisöä? Biisejä kuuntelee pari kertaa aivan mielellään, mutta kun ollaan näin lähellä Priestin omia vetoja, kuka tahansa kuuloaistin omaava lyö mieluummin soittimeen lähes minkä tahansa metallijumalien omista teoksista.