Heviä perinteisellä rockilla terästettynä – arviossa High Spirits

Julkaistu Infernossa 10/2023.

09.01.2024
HIGH SPIRITS
Safe on the Other Side
HIGH ROLLER

Perinteisellä rockilla terästettyä heviä esittävä High Spirits on yhden chicagolaisen monitoimimiehen bändi. Chris Black tekee kaiken itse miksausta ja masterointia lukuun ottamatta, ja ihan hyvin tekeekin – ainakin pääosin.

High Spiritsin viides levy on huomattavasti yhtenäisempi ja tasokkaampi kokonaisuus muutaman vuoden takaiseen edeltäjäänsä verraten, mutta hurrata ei uskalla vieläkään. Petraus näkyy etenkin sanoituksissa, vaikka kliseitä ja ontuvia loppusointuja löytyy yhä.

Soitannollisesti ja varsinkin kitaraosastolla homma on pitkälti kunnossa. Riffit kumartavat vanhan liiton meiningille, melodiat luovat hienoja tunnelmia ja toiminta on ajoittain lähes loistavaa. Suurimmat vahvuudet ovat selkeästi nopeissa ja suoraviivaisissa biiseissä kuten Anything You Need.

Black hanskaa kunnialla kaiken muun paitsi laulamisen. Kaverin soundi on jo lähtökohtaisesti persoonallista ja mielipiteet jakavaa sorttia, mutta varsinainen ongelma on siinä, että tyypin veto kuulostaa todella ponnettomalta. Jos mikin varressa olisi joku muu, koko albumi olisi huomattavasti parempi.

Lisää luettavaa