Hulluutta ja mystiikkaa – arviossa Nocturnal Sorcery

Julkaistu Infernossa 1/2024.

16.03.2024
NOCTURNAL SORCERY
Captive in the Breath of Life
KVLT

Yöllinen noituus on kovaa hommaa. Kotimainen Nocturnal Sorcery antaa sen kuulua toisella albumillaan, jolla vyörytetään hulluutta ja mystiikkaa tihkuvaa black metalia vanhakantaisella ja takuuraa’alla otteella.

Bändi soittaa raakuudestaan huolimatta ajoittain melodiseksi luonnehdittavaa mustaa metallia, josta löytyy myös tarttuvuutta. Musiikki on kaikessa ynseydessään jännittävällä tavalla ”hienostunutta”, mikä yhdistää albumin moniin 1990-luvun vähemmän tunnustettuihin genreklassikoihin.

Captive in the Breath of Life on kirottu synkänpuhuvalla intensiteetillä, joka tuo monin paikoin mieleen toisen suomalaisbändin White Deathin. Suhteellisen suora tykitys saattaa tuntua alkuun yksitoikkoiselta, mutta kuuntelujen myötä sävellykset nostavat päätään ja musiikista löytyy tässä tapauksessa lähes elintärkeältä tuntuvaa dynamiikkaa.

Nocturnal Sorceryn toinen albumi sisältää tinkimätöntä black metalia, joka ansaitsee kaikessa kotimaisuudessaan joutsenmerkkilipun. Uskon kuitenkin, että bändi kykenee jatkossa puristamaan itsestään irti vielä tätäkin laadukkaampaa tavaraa.

Lisää luettavaa