Huolella tehtyä loitsuamista – arviossa Kouta

Julkaistu Infernossa 4/2023.

10.06.2023
KOUTA
Kaarnaköydet
OMAKUSTANNE

Vasta parin vuoden ikään kasvanut Kouta edustaa genreä, jossa suomalainen kansanperinne kohtaa tulisesti tykittävän äärimetallin. Kaava ei ole vuonna 2023 kovin poikkeuksellinen, mutta Koudan maanläheinen ote tuntuu parhaimmillaan virkistävältä.

Mikäli internetiä on uskominen, bändin muusikoilta löytyy historiaa thrashin ja metalcoren parista, joten heittäytyminen tällaisen musiikin pariin tuntuu erikoiselta. Sävellyksistä löytyy yhtymiä Havukruunuun, Moonsorrow’hun, Vermiliaan ja Vornaan, mutta Kaarnaköydet kuulostaa melko omanlaiseltaan teokselta.

Koudan loitsuaminen on huolella tehtyä, mutta kaikesta kuulee, että levy on vasta alkusoittoa sille mitä tuleman pitää. Kuoro-osuuksia voisi kasvattaa tätäkin isommiksi, ja kappaleissa on paikoin liikaa sohimisen ja kiireen makua kaikkein tunnelmanhimoisimpien kuulijoiden makuun. Musiikki löytänee kuitenkin omanlaisensa levollisuuden ajan kanssa.

Kaarnaköydet on mielenkiintoinen ensinäyttö. Kokonaisuus osoittaa, että tekeillä on jotain jännittävää, mutta vasta tulevat julkaisut kertovat, kykeneekö yhtye valjastamaan potentiaalinsa oikealla tavalla.

Lisää luettavaa