Hyvä välipala death metalia aamiaisekseenkin ahmiville – arviossa Coffin Curse

Julkaistu Infernossa 4/2024.

23.05.2024
COFFIN CURSE
The Continuous Nothing
MEMENTO MORI

Aina joskus iskee himo syödä tuoretta ranskanleipää. Päälle asettelee sentinpaksuisia siivuja sipuliteemakkaraa ja hörii kyytipojaksi muutaman motillisen kahvia. Yhtä nopeasti kuin mieliteko on herännyt, se menee nauttimisen jälkeen ohi, ja seuraavaa kertaa saa odotella yleensä pitkään. Chileläiskaksikko Coffin Cursen toinen kiekko on musiikkimaailman vastine tälle herkulle.

The Continuous Nothingista ei tahdo löytyä oikein mitään vikaa. Se sisältää kauttaaltaan mainiosti tehtyä, tymäkästi potkivilla soundeilla tuotettua death metalia alkuaikojen Deiciden ja Morbid Angelin hengessä. Kasiraitainen on vaivatonta pyöräyttää läpi useamman kerran putkeen, vaikka se ei tarjoa moiseen mitään varsinaista syytä. Mukavaa ja harmitonta kuuntelumusaa, siis.

Albumista ei ole haastajaksi genreklassikoille tai edes tämän päivän kovempien nimien tekemisille. Death metalia aamiaisekseenkin ahmiville albumi käynee kuitenkin hyvästä välipalasta, ja voihan olla niinkin, että levy hiipii ajan kanssa salakavalasti takaraivoon ja sieltä aina otsalohkoon saakka.

Lisää luettavaa