Hyvää divaritasoa – arviossa Secret Sphere

Julkaistu Infernossa 11/2023.

20.02.2024
SECRET SPHERE
Blackened Heartbeat
FRONTIERS

Vuodesta 1997 power metalia tahkonnut italialainen Secret Sphere on aina ollut genressään jääkiekkotermiä käyttäen hyvää divaritasoa. Bändi ei ole koskaan onnistunut haastamaan kunnolla edes kotimaansa kovimpia tekijöitä kuten Rhapsody of Firea tai Vision Divinea.

Secret Spheren kolmastoista studiolevy, teemallinen Blackened Heartbeat sisältää hyvin tehtyä sinfonista ja aavistuksen progressiivista melometallia. Biisien tempoindeksi on kiitettävä, mutta kertosäkeitä vaivaa sama kuin aiemminkin: niistä ei jää hirvittävästi muistikuvia.

Taiteelliset ratkaisut ja tavoitteet ovat tietysti tekijän päätettävissä, mutta tällaisessa metallissa korvamatokoukkuja kannattaisi olla ennemmin liikaa kuin liian vähän. Edes bändin ex-kosketinsoittajan Antonio Agaten loihtimat orkestraatiot eivät pelasta sinällään taitavaa kokonaisuutta.

Blackened Heartbeat on toinen levy yhtyeeseen vuonna 2020 palanneen Roberto Ramon Messinan kanssa. Laulaja osaa hommansa ja on periaatteessa virtuoositasoa, mutta ukon äänenväri on umpigeneerinen, suurimmilta osin jopa kasvoton.

Lisää luettavaa