Hyvää ”haaveilumusiikkia” – arviossa (0)

Julkaistu Infernossa 8/2020.

(0)
SkamHan
NAPALM

Erikoistyyliin nimetty (0) on myös musiikiltaan jokseenkin erikoinen ja keskilinjalta jompaankumpaan sivuun viistävä tapaus, sillä tanskalaisten tyylinä on epäonnistumisille alati otollinen progressiivinen black metal.

Viisikon kokeilullisuus ei ole aivan äärimmäisintä päätä, mutta sen musiikki tekee selkeää hajurakoa miljoonia kertoja kuultuihin Darkthrone-kopioihin jo pelkästään musiikkinsa tunnelman puolesta, joka on raa’an sijaan pikemminkin haikea. Omat aggressiiviset hetkensä SkamHanilta toki löytyy, mutta valtaosa ajasta kuljetaan nokka maata kyntäen.

Bändin toisen levyn materiaali osoittautuu hyväksi ”haaveilumusiikiksi”, joka surisee mukavasti taustalla ja herättää paikoin pienillä sävellyksellisillä näpäytyksillään. Tuotannon persoonallisuuden kanssa on vähän niin ja näin, mutta keskimitaltaan lähes seitsenminuuttisissa kappaleissa on ihan mukavasti ”sitä omaakin juttua”, etenkin silloin, kun meininki viittaa hienoisesti death metalin suuntaan.

(0) on mielenkiintoisen kuuloinen yhtye, josta tulee paikoin mieleen mustemmalle puolelle kurkisteleva Cult of Luna, mutta aivan samanlaiseen rajojen murtamiseen tanskalaisista ei ainakaan vielä ole.

Lisää luettavaa