Hyvää liikkeen ja etenemisen tuntua – arviossa Desolate Tomb

Julkaistu Infernossa 2/2024.

12.04.2024
DESOLATE TOMB
Scorned by Misery
ROTTWEILER

Deathcore on sikäli jännä lajike, että raskaudestaan ja ajoittain hurjaksi yltyvästä mätöstään huolimatta se jättää usein vaikutelman siisteistä nuorista miehistä.

Desolate Tombin brutaali death metalin ja coreilun yhdistelmä on sekin varsin siistiä tekoa. Vanhojen vihaisten ja likaisten miesten kuolo tässä ei soi. Ote on moderni, soundillisesti varsin puunattu ja genrelle ominaisesti melkoisen tuhti.

Kristillisen katsantokannan valinnut Dakota Whiteside on kasannut levyn örinöitä lukuun ottamatta yksinään, mikä on lopputulosta kuunnellessa varsin kunnioitettavaa. Ei tämä makuuhuoneprojektilta kuulosta.

Pisteitä ropisee siitäkin, että sisällötöntä slam-paiskontaa ei kuulla liiaksi. Vajaan 40 minuutin paketti sisältää kauttaaltaan melko hyvää liikkeen ja etenemisen tuntua. Blastia painetaan, mutta rehellisen juoksukompin sutjakka käyttö virkistää yleisilmettä mukavasti.

Kokonaisina kappaleina nämä teokset eivät ole erityisen hitikkäitä, mutta sinne tänne pudotellaan hyvää riffiä ja itsenäisesti toimivia osioita. Jälkimaku on ikävän hyveellinen mutta helposti hyväksyttävissä.

Lisää luettavaa