Hyvää, muttei kovin persoonallista – arviossa Catacombes

Julkaistu Infernossa 9/2022.

02.12.2022
CATACOMBES
Des Glaires et des Briques
SUN & MOON

Ranskasta Kanadan Montrealiin ajautunut Catacombes soittaa toisella kokopitkällään black metalia, joka kuulostaa melko tasan siltä, mitä kanadanranskalainen ”Quebecois black metal” -skene on puskenut ulos viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana.

Muiden muassa Akitsan ja Forteressen laduilla kulkeva musiikki on mukavasti eteenpäin tempovaa kitaravetoista rymistelyä, joka tuo vaikuttajansa selkeästi esiin. Kappaleista löytyy paljon myös Ranskan Autarcietä ja Peste Noirea, mutta Catacombes ei yllä vertaistensa tunteenpaloon millään.

Catacombesin taiteellisena moottorina toimiva Antoine Guibert on parhaimmillaan hyvä säveltäjä, mutta hänen musiikkiaan ei voi kuvailla kovin persoonalliseksi – ainakaan, jos kuulija omaa edes pienen tietämyksen aiemmin mainituista yhtyeistä.

Des Glaires et des Briques ei ole missään nimessä huono levy, mutta sen rakennuspalikat ovat niin ilmeiset, että kokonaisuutta ei voi ottaa vastaan ilman jyrkkää vertailua aiemmin tehtyihin albumeihin. Kierrätys ei siis ole pelkästään hyvästä.

Lisää luettavaa