Ihan hyvää taustamusaa ryyppäämisen oheen – arviossa Heretic

Arvio julkaistu Infernossa 7/2016.

07.12.2016
Heretic
Underdogs of the Underworld
Ván

 

Suhteellisen tiuhaan tahtiin julkaisuja putkautteleva hollantilainen Heretic on jälleen täyspitkän parissa. Kansikuva, erityisesti bändikuva, antaa ymmärtää, että tällä kertaa meiningistä löytyy enemmän kuin tarpeeksi Misfitsiä, mikä pitää myös osin paikkansa.

Jostain muinaisen Venomin tietämiltä lähtevä Heretic-soundi on tällä kertaa ehkä aiempaa rokimpi, mutta bändi ei hukkaa roskaista metallipohjaansa hetkeksikään. Sen musiikista kuuluvat läpi Venom, Motörhead, Celtic Frost ja Bathory sekä lukuisat muut 1980-luvulla raskasta metallia ronskilla punkotteella soittaneet bändit.

Blackmetal Punks, Sexkommander, Nuclear Pussy, Bitchfuck… Jo biisien nimistä käy ilmi, että mahdollisimman rajua musiikkiahan tässä yritetään soittaa, mutta totuus on hieman toinen. Tällainen kama saattoi olla rajua 30 vuotta sitten, mutta Hereticin nostalgisointi kuulostaa tänä päivänä ainoastaan lukemattomia kertoja aiemmin kuullulta keskitason metallijyräykseltä.

Underdogs of the Underworld on varmaan ihan hyvää taustamusaa ryyppäämisen oheen, mutta levylle on mahdoton löytää juuri muuta tarkoitusta. Kaikki on jo tehty niin paljon paremmin, että tämän ”tribuuttibändin” merkitystä on edelleen hankala ymmärtää.

Lisää luettavaa