Identiteetti tuntuu olevan hukassa – arviossa Civil War

Julkaistu Infernossa 6/2022.

10.09.2022
CIVIL WAR
Invaders
NAPALM

Sabatonin entisten jäsenten vuonna 2012 perustama Civil War julkaisi alkuvuosinaan kolme järjettömän hienoa levyä, mutta sittemmin bändin riveissä on tapahtunut ikäviä muutoksia.

Laulaja Nils Patrik Johansson jätti yhtyeen vuonna 2016. Hänet korvannut Kelly Sundown Carpenter kiekuu ihan komeasti, mutta häviää jo kättelyssä erittäin uniikin soundin omaavalle edeltäjälleen. Hirvittävistä rikoksista tuomittu kitaristi Rikard Sundén sai puolestaan kenkää ansaitusti.

Ennen yhtye loisti koukuttavien melodioiden, mahtipontisten kertosäkeiden ja mieleenpainuvien riffien ansiosta. Bändin levyt olivat käytännössä täynnä hittejä ja se erottui edukseen, mutta nyt lähes koko identiteetti tuntuu olevan tiessään. Visiota riittää, mutta levystä on vaikea löytää tarttumapintaa tai mieleenpainuvia hetkiä.

Jätkät ovat todella taitavia soittajia ja biisit ihan kivoja, mutta siihen se jääkin. Irkkuhenkinen Dead Man’s Glory on albumin parasta antia ja ainoita vetoja, jotka pärjäävät edes jotenkin vanhalle tuotannolle.

Oliko yhtyeen ex-jäsenillä tosiaan näin merkittävä osuus sen biisinkirjoituksessa? Uusi alku vaikutti hienolta mahdollisuudelta, mutta nyt fani pettyi pahemman kerran.

Lisää luettavaa