Ideoista ja visiosta huolimatta palaset eivät loksahda kohdalleen – arviossa Burning Point

Julkaistu Infernossa 9/2021.

BURNING POINT
Arsonist of the Souls
AFM

Jo 1990-luvun loppupuolella perustettu oululaisyhtye on kokenut viime vuosina mittavia kokoonpanomuutoksia. Rivit on pantu kitaristikaksikkoa lukuun ottamatta täysin uuteen uskoon, ja muuten kotimaiseen porukkaan tuo väriä italialaislaulaja Luca Sturniolo.

Mikään uusi Fabio Lione hän ei ole. Parhaimmillaan miehen laulu kuulostaa ihan hyvältä, pahimmillaan todella laiskalta tai väkinäiseltä. Rules the Universen kertsissä mietin, miten suoritus on voinut mennä läpi.

Yhtye ilmoittaa esittävänsä power metalia, ja jotain sen suuntaista tämä lienee. Biiseissä joko paahdetaan hirveää vauhtia ja törmätään seinään tai vaihtoehtoisesti junnataan paikallaan. Kaipaisin porukan meininkiin hieman enemmän omaperäisyyttä, sillä tuntuu kuin olisin kuullut samat jutut aiemmin kymmenen eri bändin tekemänä.

Kun kappaleita on niinkin monta kuin kaksitoista, kuvittelisi, että ainakin muutama niistä jäisi mieleen. Biiseissä on selkeästi ideaa ja visiota, mutta palaset eivät loksahda kohdalleen. Hit the Night on albumin positiivisin yllätys, jossa on sitä kaivattua potkua. Tällaista kun olisi saanut koko levyn kaupalla!

Lisää luettavaa