Ikiaikaisia loitsuja pimeydelle, pahuudelle ja Saatanalle – arviossa Ofermod/Black Altar/Acherontas-split

Julkaistu Infernossa 1/2024.

06.03.2024
OFERMOD / BLACK ALTAR / ACHERONTAS
Drakonian Elitism
ODIUM

Ruotsalainen Ofermod, alun perin puolalainen, nykyisin brittiläinen Black Altar ja kreikkalainen Acherontas ovat tunnettuja ortodoksisesta lähestymistavastaan saatananpalvontaan. Luciferiaanisen lohikäärmeen polun nimeen vannovat bändit messuavat splitillä ikiaikaisia loitsujaan pimeydelle, pahuudelle ja Saatanalle kymmenen biisin voimin.

Ofermod tarjoaa melodisempaa vanhemman koulun menoa, joka huokuu seremoniallista magiaa. Yhtyeen sielu Belfagor on tuttu kaikenlaisesta sekoilustaan, ja se kuuluu bändin musiikissa positiivisella tavalla.

Black Altar lyö silmään nopeamman ja eeppisemmän vaihteen ja tuuttaa ravistelevien vihanpurkausten lomassa tunnelmallista messuamista. Biisit notkahtavat esimerkiksi Mayhemin ja Funeral Mistin suuntaan. Pääjannu Shadow lainaa ääntään myös Ofermodin biiseihin.

Acherontas pistää lopuksi kunnon tuuletuksen päälle. Kreikkalaiset satanistit tykittelevät äärimmäisen tiukkaa ja raivoisaa black metalia ilman sen kummempia hienouksia. Levyn päättävä rituaalijumputus on täydellinen finaali kaikin puolin erinomaiselle splitille.

Lisää luettavaa