Immersiivinen kokemus jää kovasta yrityksestä huolimatta uupumaan – arviossa Henget

Julkaistu Infernossa 5/2023.

17.07.2023
HENGET
Beyond North Star
SEASON OF MIST

Henget on The Abbey -kitaristi Jesse Heikkisen ja King Satanin johtohahmon King Aleijster de Satanin synnyttämä yhteisprojekti, jonka tarkoituksena on vaalia kokeellisen ja avantgarde-henkisen black metalin ideaalia. Kokoonpanon täydentävät rumpali Ville Rissanen (Saturnian Mist) ja kosketinsoittaja Lauri Launimaa (Thyrane).

Debyyttilevy Beyond North Star sisältää kovasti yritystä, vähän joka suuntaan, mutta valitettavasti vielä ei olla aivan maalissa. Ehkä tavoitteena on ollut jonkinlainen musiikillinen kokonaistaideteos, mutta täysin immersiivinen kokemus jää toistaiseksi uupumaan.

Henget ei ole toivoton tapaus, sillä yhtyeen musiikissa on paljon hyviä ideoita ja mielenkiintoisia elementtejä. King Aleijster on karismaattinen laulaja, jonka tulkinnassa yhdistyvät kätevästi selkeä artikulointi ja palava intohimo.

Tällä kertaa kokonaisuus jää kuitenkin hieman kädenlämpöiseksi. Kyseessä voi hyvinkin olla jonkin uuden ja hienon alku, mutta se jää nähtäväksi. Tai jos asian haluaa tiivistää tylysti: enemmän Dødheimsgardia, vähemmän Dimmu Borgiria.

Lisää luettavaa