Innostavaa ja freesiä mäiskettä – arviossa Dissimulator

Julkaistu Infernossa 1/2024.

24.02.2024
DISSIMULATOR
Lower Form Resistance
20 BUCK SPIN

Jos nyt saatetekstin mainostama scifi ei selkeästi esiin nousekaan, niin death ja thrash ovat kiinnostavalla tavalla pinnalla. Tuoreen kolmikon debyytti ei sisällä totutunlaista ”death thrashiä”, vaan lajityypit selvästi täydentävät toisiaan. Tarkkasilmäisesti verrokiksi on nostettu genrejen välimaastoja omaleimaisesti luodannut kanssakanukkibändi Obliveon.

Rumputyöskentely on villiä ja rapsakkaa, riemullisen rehellisen kuuloista tykittelyä. Tiukkaa paukutusta ei ole ylituotettu, ja luomusti jiiriin asettuvien iskujen intensiteettivaihtelu on herkullista kuultavaa.

Myös kielisoitintarjonta on mielenkiintoista vaihdellen erikoiskuvioista harvinaisen iskeviin rässiriffeihin, oivasti potkiviin dödösahailuihin ja naseviin liideihin. Laulu on lähinnä yhtä ja samaa rähinää, mutta sekaan ripotellaan myös hyppysellinen muuta.

Montrealilaisten jyrnivästi vihmova mäiske on moniulotteisuudessaan harvinaisen innostavaa. Hämmentävästi Nuclear Assaultin, Voivodin ja Morbid Angelin ristisiitokselta kuulostava meno on ihmeen toimivaa ja freesiä. Vanhan liiton mosh-hyveet, viistompi meno ja moderni äärimättö sopivat yhteen hienosti.

Lisää luettavaa