Istuvat yhteen odotettua paremmin – arviossa Integrityn ja Kriegin split

Julkaistu Infernossa 7/2018.

Integrity/Krieg
Split
Relapse

Punkpiireistä tuttu Integrity ja black metalilla nimeään rakentanut Krieg ovat yhdysvaltalaisbändejä joiden ei uskoisi istuvan samalle splitille, mutta tämä julkaisu antaa epäilyille huutia. 

Neljä alle kolmeminuuttista kappaletta rykäisevä Integrity on odotetun vihaisessa iskussa. Kappaleista erityisesti Sons of Satanissa on erityistä tartuntapotentiaalia, ja jollain kummalla tavalla biisin kuvittelisi istuvan hieman vähemmän jyrkällä sovituksella Turbonegron ohjelmistoon, mitä ei voi pitään lainkaan huonona juttuna. 

Integrityn hc-punk on yhä aikuisten miesten möykkää, josta on leikki kaukana. Miljoonan julkaisun mittaisesta diskografiastaan löytyy parempaakin tavaraa, mutta kyllä tämän biisinelikon kanssa kehtaa lähteä kylille elvistelemään. 

Vaihtelevasti toimivia levyjä viimeiset 20 vuotta julkaissut Krieg hoitaa kolmen kappaleen mittaisen osuutensa itselleen ominaiseen tyyliin, siis synkkäsävyisesti ja mustaan metalliin nojaten. 

Bändin kappaleet kuulostavat maailmanlopun tunnelmia heijastelevaan splittiin sopivilta, vaikka biisikynä ei olekaan aivan terävimmillään. Kappaleista erityisesti This Time I’ll Leave You to Drown on kohdillaan, eikä lopuissa kahdessakaan ole suuria aiheita valitukselle, vaikkakin vuoden 2006 Blue Miasma -levyltä lainatun The Sick Winds Stir the Cold Dawn -biisin livetaltioinnilla mennään siitä, missä aita on matalin. 

Intergrity ja Krieg istuvat yhteen odotettua paremmin. Mikäli tältä splitiltä on löydettävä voittaja, pisteet heilahtavat ehdottomasti Integrityn suuntaan.