Jämäkkää ja laadukasta – arviossa Fates Warning

Julkaistu Infernossa 10/2020.

FATES WARNING
Long Day Good Night
METAL BLADE

Hartfordilaisveteraani Fates Warning kuuluu sarjaan ”vanhat ja luotettavat”. Jo 1980-luvun alkuvuosina toimintansa aloittanut progemetalliryhmä on kokenut paljon ja tehnyt melkein suuren kansainvälisen läpimurronkin, mutta jäänyt suosiossa sittenkin genreveljiensä ja maanmiestensä Dream Theaterin ja Symphony X:n varjoon.

Fates Warning on tehnyt aina ajatonta ja kuuntelua kestävää progressiivista raskasta rockia, ja jatkumo pitää loistavasti bändin 13. studioalbumilla. Epäonnen järjestysluku tai siihen viittaava määrä kappaleita levyllä ei kerro sen sisällöstä mitään.

Long Day Good Night on mainio läpileikkaus Fates Warningin tuotannosta. On raskautta (The Longest Shadow of the Day), herkkyyttä (Now Comes the Rain), tarttuvia kertosäkeitä (Shuttered World) ja tietenkin iso määrä sovituksellista matematiikkaa (The Destination Onward). Pitkäsoitosta saavat osansa niin suoraa rokkikaavaa kuin monipuolista muusikkoutta arvostavat kuulijat. Long Day Good Night myös soundaa hyvältä.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on kouriintuntuva osoitus siitä, miten asiat hoidetaan pioneerin ottein jämäkästi ja laadukkaasti.