Jännittävä ja hyvällä tavalla hämmentävä debyytti – arviossa Floating

Julkaistu Infernossa 1/2023.

22.03.2023
FLOATING
The Waves Have Teeth
SPIRIT COFFIN

Tuore ruotsalaisduo myllyttelee death metalia postpunkahtavalla kierteellä. Kaksikon taustalla on dödöbändi Morbid Illusion ja sen jälkeen keskenään tehty syntikkapop. Toissa vuonna alkunsa saanut Floating on jossakin määrin näiden synteesi, joskin kuolemahevi on otteissa varsin selkeästi niskan päällä. Tai on ja ei: osa elementeistä on kauttaaltaan täyttä döödistä, osa jotakin muuta. Jotkin seikkailevat välimaastossa.

Laulupuolella mennään aika tukevasti kuolon parissa. Ääntely on silkkaa Soulside Journey -röhinää pidäkkeettömine korahduksineen. Kitarat puolestaan leipovat pääasiassa kaikuisaa näppäilykuviointia, eikä niiden soundissa ole juurikaan deathmetallisen saastaista rosoa. Basso jää melko huomaamattomaksi pohjatasoksi, joskin siitä tulee menoon mukavasti tukevuutta, joka jää kitaroilta saavuttamatta.

Floatingin lopputulema on hiukan hämmentävä, mutta lopulta aika hyvällä tavalla. Yhtye tuskin on vielä saavuttanut ilmaisunsa optimipistettä, mutta kunhan osaset alkavat sulautua toisiinsa himppusen luontevammin, lopputulos on varmasti kova. Jo tällaisenaankin ote on jännittävä ja huomionarvoinen.

Lisää luettavaa