Järkevästi rakennettu ja tasavahva debyytti – arviossa Obcasus

Julkaistu Infernossa 2/2022.

OBCASUS
Omega Prophet
OMAKUSTANNE

Kuopiolaisen Obcasusin ensimmäisellä kokopitkällä on lähdetty rohkeasti tulta päin kokeilemalla rahkeita melodisen black metalin parissa. Lopputulos kuulostaa löyhiä linjoja vetäen Dark Funeralin ja Dissectionin ristisiitokselta.

Obcasus eroaa hengenheimolaisistaan hieman maltillisemman tempon ja tunnelmallisemman ilmaisun ansiosta. Kosketinsoittimia käytetään hyvällä maulla ja sävellykset tuntuvat olevan muutenkin balanssissa keskivertoa ensilevyttäjää paremmin, vaikka mistään mullistavasta mestariteoksesta on turha puhua.

Seitsemän kappaleen ja noin 34 minuutin mittainen Omega Prophet on napakka ja tasavahva teos. Tästäkin huolimatta mieleen jäävät parhaiten albumin suoraviivaisimmat ja iskevimmät vedot kuten In the Death’s Purifying Fire ja Venomous Tongue, jotka kelpaisivat tällaisenaan takuulla monelle isommallekin nimelle.

Obcasus on lähtenyt rakentamaan ensimmäistä levyään järkevästi, eikä bändi edes yritä tuoda pöytään mitään erikoista. Perushommat hoidetaan moitteetta, ja paino tuntuu olevan simppelillä tavalla toimivien kappaleiden hakemisessa, mikä myös onnistuu.

Lisää luettavaa