Jättää lyhytikäiseksi jääneen yhtyeen toiminnasta hyvän maun – arviossa Bodom After Midnightin ep

Julkaistu Infernossa 4/2021.

BODOM AFTER MIDNIGHT
Paint the Sky with Blood
NAPALM

Postuumisti julkaistussa musiikissa on oma surullisenkaunis tunnelmansa. Sen tekijän kuolema koskettaa tietysti syvältä, mutta on toisaalta lohduttavaa tietää, että useimmiten musiikki on julkaistu edesmenneen artistin oman tahdon mukaisesti. Niin myös Bodom after Midnightin tapauksessa.

Alexi Laihon viimeiseksi näytöksi jäänyt Paint the Sky with Blood käynnistetään sen nimikkokappaleella. Biisin ripeässä ja melodisessa poljennossa on paljon samoja sävyjä kuin Children of Bodomin Hatebreeder-albumin (1999) materiaalissa, joskin soitannollisesti ja tuotannollisesti tähän päivään tuotuna.

Toinen biisi Payback’s a Bitch edustaa puolestaan hieman suoraviivaisempaa ja ronskimpaa lähestymistapaa eikä ole sävellyksenä aivan edeltäjänsä veroinen. Kappaleella on kuitenkin paikkansa, sillä se toimii ikään kuin siltana viimeiseksi jätettyyn Dissection-coveriin Where Dead Angels Lie. Versio klaarataan läpi odotetunlaisella varmuudella, vaikka puhkikuluneen kappaleen paikasta tällä lyhytsoitolla voidaan olla montaa mieltä.

Ajattelee Paint the Sky with Bloodia miltä kantilta tahansa, kyseessä on pätevä ja äärimmäisen ammattitaitoinen ep, joka jättää lyhytikäiseksi jääneen yhtyeen toiminnasta hyvän maun. Bändillä olisi varmasti ollut musiikillisesti vielä paljon annettavaa, mutta kohtalo päätti tällä kertaa toisin.

Lepää rauhassa, Alexi Laiho.

Lisää luettavaa