Johdonmukaisesti kohti uran huippua – arviossa Ofdrykkja

Julkaistu Infernossa 10/2022.

19.12.2022
OFDRYKKJA
After the Storm
AOP

Ruotsalaisen Ofdrykkjan kymmenvuotinen taival on ollut mielenkiintoinen. Uran alkuaikojen huumehouruinen, ahdistunut ja itsetuhoinen black metal on mennyttä, ja nykyisin yhtye näyttäytyy seesteisenä ja niin ulkoisesta kuin sisäisestä saastasta puhdistautuneena.

Skandinaaviseen folkiin nojaava, pääosin akustinen After the Storm ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä metallilevy. Sen haikeassa tunnelmassa on kuitenkin piirteitä, jotka ovat kuin pieniä häivähdyksiä bändin menneisyydestä – paloja historiasta, jotka palaavat öisinä painajaisina.

After the Storm ei kestä kuin puolisen tuntia, mutta siihen mittaan saatu pakattua paljon. Sykähdyttävimmät hetket koetaan yksinkertaisista palikoista kootulla Beyond the Belt of Orion -päätöskappaleella. Biisi on kylmässä toteavuudessaan erityisen syvältä koskettava teos, joka pysäyttää elämän perusasioiden pariin.

Ofdrykkja on uransa huipulla, ja nousu sinne on ollut johdonmukainen. Ennen kaikkea After the Storm juhlistaa yhtyeen selviytymistä läpi hankalien aikojen, mikä tuottaa mielihyvää myös kuulijalle.

Lisää luettavaa