Joskus vähemmän on enemmän – arviossa Kerberos

Julkaistu Infernossa 9/2022.

26.11.2022
KERBEROS
Of Mayhem and Dismay
OMAKUSTANNE

Sveitsiläinen Kerberos imee sinfoniseen progeiluunsa vaikutteita niin death metalin kuin perinteisemmän goottimetallin kuvastosta. Yhtyeen musiikista tulevatkin välittömästi mieleen Therionin ja Fleshgod Apocalypsen kaltaiset nimet.

Bändiin kuuluvat laulajatar Ai-lan Metzger, kielisoittimista vastaava Félicien Burkard ja rumpali Nicolas Käser. Burkard hoitaa myös örinät, kuorosovitukset ja orkestroinnit.

Kerberos on selkeästi kunnianhimoinen yhtye, mutta sen visiot eivät toimi käytännössä. Kuorosovitukset ovat varsin hienoja, samoin orkestraatiot, mutta itse sävellykset jättävät toivomisen varaa. Yhtye on parhaimmillaan, kun se malttaa panostaa väkisin väännetyn taidemetallin sijaan eeppisen jylhään poljentoon. Joskus vähemmän on enemmän.

Of Mayhem and Dismay on melkoinen sillisalaatti, mutta rasittavuudestaan huolimatta se onnistuu tarjoamaan myös kohtuullisen viihdyttäviä hetkiä. Ristiriitaista kyllä levyn parhaaksi vedoksi osoittautuu sen yltäkylläisin esitys, muhkea ja massiivinen Midsummernight’s Scream. Sen kaltaista näkemyksellisyyttä olisi toivonut mukaan enemmänkin.

Lisää luettavaa