Joskus vanhojen temppujen toistaminen toimii – arviossa Belial’s Throne

Julkaistu Infernossa 8/2023.

04.11.2023
BELIAL’S THRONE
Forgotten Land of the Lost Souls
SPREAD EVIL

Siis, hetkinen… Tämä levy ei olekaan uusintajulkaisu Ruotsista vuodelta 1993?

Irlantilaisen Belial’s Thronen ensimmäinen albumi myllyttää melodista death/blackiään niin nostalgisessa Dissectionin, Lord Belialin, Naglfarin ja Vinterlandin hengessä, että tuntuu kuin viimeisintä kolmea vuosikymmentä ei olisi kulunutkaan.

Vastaavan melodisen ja raa’an äärimetallin toimivaksi saattaminen ei ole helppoa hommaa. Kaltaisiaan bändejä tulee ja menee, mutta Belial’s Thronella on mystinen ote vanhoihin aikoihin, jotka yhtye välittää tähän päivään. Bändi ei yllä esikoisellaan täydellisyyteen, mutta musiikkinsa vie parhaimmillaan mukanaan.

Forgotten Land of the Lost Souls lienee tarkoituksellinen nostalgiatrippi. Bändillä ei ole juuri mitään omaa annettavaa, mutta se on tässä tapauksessa vain hyvä. Joskus vanhojen temppujen toistaminen toimii, ja Belial’s Throne on tajunnut tämän.

Belial’s Thronen uusin on hyvä levy, joka täyttää tehtävänsä. Totuus kuitenkin on, että esikuviensa tekemiset ovat siinä määrin parempia, että irkkujen murjonta jää väkisinkin kovahkoksi hetkelliseksi elämykseksi.

Lisää luettavaa