Julkaisu täyttää paikkansa – arviossa Rienaus/Wakboth-split

Julkaistu Infernossa 10/2019.

Rienaus/Wakboth
Split
Hammer of Hate

Suomalaisesta black metalista löytyy ammennettavaa vaikka millä mitoin. Tällä kertaa kotimaamme osaamista mustan metallin saralla käsitellään kahden keskitunnetun bändin splittijulkaisulla.

Todella hyvällä Saatanalle-levyllä kaksi vuotta sitten yllättänyt Rienaus esiintyy nyt odotettua väkivaltaisemmissa merkeissä. Musiikistaan löytyy toki edelleen melodista otetta, mutta Rienauksen mittapuulla kaahaillaan melkoisen luupäisissä tunnelmissa. Etenkin laulaja-kielisoittaja Mavrofosin tulkinta on melkoisen karua kuultavaa.

Itselleni entuudestaan ainoastaan nimenä tuttu Wakboth on saanut alkunsa jo vuonna 1995, mutta ensimmäinen kokopitkä odottaa vielä tuloaan.

Wakbothin puoli splitistä koostuu thrashiin vivahtavasta black metalista, jonka juuret löytyvät 1990-luvun metelöinnin sijaan vuosikymmentä kauempaa. Käsittely on tämänkin yhtyeen taholta suhteellisen karua, mutta kappaleissa on hyvää draivia, joka kantaa mukavasti koko nelibiisisen myllytyksen ajan.

Kaksi (tai useampia) bändiä yhden hinnalla esittelevien splittien merkitys ei ole enää sama kuin joskus ennen, mutta tämäkin julkaisu täyttää paikkansa. Mitään erikoista ei ole tarjolla, mutta reilut 35 minuuttia kellottava paketti toimii hyvänä promona kumpaisenkin yhtyeen kokopitkiä odotellessa.