Julmaa, suoraviivaista ja konstailematonta soittoa – arviossa Hate Manifesto

Julkaistu Infernossa 6/2023.

08.09.2023
HATE MANIFESTO
AΠΟΣΤΑΤΗΣ
HELTER SKELTER

Kreikkalaisella metallikentällä jo parin vuosikymmenen ajan meritoitunut Hate Manifesto tykittelee toisella kokopitkällään mallikasta death/blackiä maalleen epätyypilliseen malliin. Rumpuja lukuun ottamatta kaikesta vastaava W.S.P. on kiinnittänyt aisaparikseen Mardukissa takovan Simon ”Bloodhammer” Schillingin, joka tuntuu tuoneen musiikkiin tuoretta ryhtiä.

AΠΟΣΤΑΤΗΣ on kursittu kasaan melko tavanomaisista osasista. Julma soitto kulkee eteenpäin suoraviivaisesti ja konstailemattomasti. Kuolometallisen raskauden ja black metalin synkkyyden tasapaino tuntuu toimivalta. Hate Manifesto kuulostaa samaan aikaan sekä tutulta että täysin omanlaiseltaan.

Suoraviivaisuudessa on myös toinen puolensa, sillä albumi saattaa kuulostaa paikoin hieman tasapaksulta. Ajoittaiset hitaammat kohdat tuovat kuitenkin tarvittavaa ”rentoutta”, jota levy olisi kaivannut enemmältikin.

Hate Manifeston tarjoama turpasauna jää kuitenkin selkeästi voiton puolelle. Sen ajattomuudessa on paljon merkkejä siitä, että albumi saattaa avata sysimustan sisuksensa toden teolla vasta tulevien vuosien myötä.

Lisää luettavaa