Julmasti päälle painavaa kuolemaa – arviossa Chaotian

Julkaistu Infernossa 7/2022.

28.09.2022
CHAOTIAN
Effigies of the Obsolescence
DARK DESCENT

Tanskalainen death metal ei useimmiten leiki. Phrenelith, Undergang ja Sulphurous ovat hyviä esimerkkejä helvetillisen tummasävyistä tunnelmaa ja matalta kourivaa äärimmäistä raskautta painottavista bändeistä.

Chaotian kiilaa maanmiestensä iloiseen joukkoon debyytillä, joka toimittaa odotetut asiat pätevällä kädellä – mikä tarkoittaa myös melko totaalista yllätysten puutetta. Materiaali itsessään ei ole lainkaan hassumpaa.

Vatsaa kiertävän vikuroiva myllytys, kaoottiset blastaamiset ja rujosti vääntävä groove tuovat tanskalaisten kollegojen ohella mieleen Immolationin ja Incantationin kaltaisia klassisempia nimiä. Doomailut pidetään aisoissa, mutta julmasti päälle painavaa kuolemaa ropisee kuin jyrkänteeltä pudonneista ruumisvaunuista.

Näin äärimmäiseen tyyliin voi olla vaikea rakentaa selkeitä koukkuja ja muistettavia kappaleita, eikä Effigies of the Obsolescence niitä liiaksi tarjoilekaan. Omaa tyyliään puhtaasti jalostavana suurena mustana massana levy tyydyttänee alan ystävät vähintäänkin kelvollisesti. Tässä ei nimittäin hoilotella puhtaasti tai hiplailla akustista. Brutaalia kamaa.

Lisää luettavaa