Jykevä ja sopivan leikkisä ote – arviossa Megasnake

Julkaistu Infernossa 8/2022.

21.10.2022
MEGASNAKE
Charming
INVERSE

Bändin öhö höhö -läppänimi, ankea kansi ja ukkojen nihkeä nopeat lasit -look antavat uskoa muuta, mutta kyseessä on kova levy. Patuilla on takana rutkasti kilometrejä, joten tuskinpa mainittujen seikkojen tiimoilta stressiä otetaan.

Omaa materiaalia sisältävä kiekko on laadukasta hard rockia Van Halenin ja David Lee Rothin soolotuotannon tietämiltä. Ote on jykevä ja sopivan leikkisä: eritoten Sauel Hjeltin luikauttamat sutjakat tiluttelut tuovat ihastuttavalla tavalla mieleen Steve Vain operoinnin DLR:n bändissä.

Twist Twist Erkinharju pitää jämäkkää jöötä voimatriolle, jonka keulilla jo Gringos Locosissa kannuksiaan hionut Richard Johnson vetelee tyylikkäät laulukuvionsa sopivan raspiutuneella äänellä. Kaikkiaan nelikon ote on niin luonnollinen ja rento, että jo pelkästään sen ulosanti on nautittavaa kuultavaa.

Yksin mehevä soittotatsi ei tietenkään kanna pitkälle. Onneksi napakanmittainen levy on lajissaan messevää myös sisällöllisesti. Aivan klassikkotason sävelmiä ei ehkä ole mukana, mutta kaikki biisit ovat hyviä ja jäävät tehokkaasti päähän kaikumaan. Kokemus kuuluu sävelten ja sovitusten korkeassa laadussa, ja samalla myös charmikkaana rentoutena.

Lisää luettavaa