Jykevä, vauhdikas ja innokas pläjäys – arviossa Misterer

Julkaistu Infernossa 5/2019.

Misterer
Ignoramus
Three Chords

Lukuisten keitosten kauhoja Mikko Herranen heittäytyy Remuksi vauhtimetallin merkeissä. Äijä tahkoaa kipakat rummut ja äräyttää uskottavan melodisen laulunsa Mistererin rässipaahteen selkärangaksi. Erittäin napakasti ilmentyvä kiekko on kestoltaan reilusti alle puolituntinen, joten intron jälkeen ei kursailla turhia. Meno on päällänsä alati kiivaana.

Poikkeuksena mäiskeessä soi erinomaisen komea hengähdystauko, akustinen The Light. Siinä Herrasen komeasti grungehtava tulkinta pääsee upeasti oikeuksiinsa, ja kappale on poikkeavuudestaan huolimatta levyn kärkeä. Tätä tunnelmallisuutta ja melodisuuden konstailematonta rikkautta toivoisi tykitysbiiseihinkin vähän enemmän, kun rahkeita kerran on.

Ignoramus ei ehkä ole uraauurtava teos, mutta se on jykevä, vauhdikas ja innokas pläjäys railakasta hyvän meiningin tykitystä. Herrasen tulkinnan positiivinen energia ja musiikillisen taustan laaja-alaisuus kuuluvat sahariffeihinkin upotettuna tarttuvuutena ja koukkuina, joiden avulla Misterer erottuu miljoonasta otsa kurtussa myllyttävästä rässikoplasta. Levy on jonkinasteisesta sapluuna-ajattelustaan huolimatta hyvä.

Jos jatkoa seuraa, kuten lupailtu on, jälki voi olla jo jäätävää.