Kahlattavaa pitkäksi aikaa – arviossa Author & Punisher

Julkaistu Infernossa 8/2018.

Author & Punisher
Beastland
Relapse

Metallinmakuisesta industrialpaukkeestaan ”tutuksi tullut” Author & Punisher on tietyllä tavalla uuden alun kynnyksellä. Alla on jo viisi kokopitkää, mutta ensimmäinen levy maineikkaalle Relapse-lafkalle nostanee projektin tunnettuuden täysin uudelle tasolle, ainakin metallipiireissä.

Beastland särisee ja kolisee kuin ahtaaseen nurkkaan ajettu Nine Inch Nails. Ainoa jäsenensä Tristan Shone on rakentanut robotisoituja instrumentteja, jotka luovat levylle kieltämättä mielenkiintoista äänimaailmaa. Soundi vaikuttaa kaikessa koneellisuudessaan jotenkin orgaaniselta, inhimilliseltäkin. Author & Punisherin musiikista löytyy kuin löytyykin sydän!

Beastland on niitä albumeita, joita varmaan ”pitäisi digata” ihan sen erikoisuuden vuoksi, mutta Shonen tekemisessä on myös paljon järkeä ja harkintaa. Esimerkiksi The Speaker Has Systematically Blown -kappaleesta löytyy jokin selittämätön, popahtava ja omalla tavallaan kauniskin sivuraide, joka tuhotaan jo seuraavaksi pamahtavalla Nazarene-biisillä.

Author & Punisher saattaa olla kirosana ”oikean koneräminän” ystäville, mutta peruspulliaiselle arvatenkin hyvänä porttihuumeena toimiva Beastland tarjoaa hyvin maistuvaa ja suhteellisen dynaamistakin kamaa, josta löytyy kahlattavaa pitkäksi aikaa.