Kaikesta vivahtaa välityömäisyys – arviossa Vonülfsrëich

Julkaistu Infernossa 8/2023.

23.10.2023
VONÜLFSRËICH
Miasmal Winds
FALLEN TEMPLE

Viime vuoden loppupöhinöissä digitaalisesti ilmestynyt Miasmal Winds on oululaiskaksikon kolmas kokopitkä, joka saa vihdoin fyysisen muodon. Linjana on black metal, joka on tällä kertaa kenties rujompaa ja ytimekkäämpää kuin koskaan aiemmin yhtyeen uralla.

Miasmal Winds kuulostaa lähinnä treenikämppänauhoitukselta, eli tarjolla on nuhjuista soundia ja raa’asti repivää soittoa. Tyylilaji pyörii Azazelin, Darkthronen ja lukemattomien muiden vanhan liiton bändien parissa, jotka ripottelevat black metaliinsa aavistuksen thrashiä ja muuta ”aidoksi metalliksi” laskettavaa.

Valitettavasti on todettava, että Miasmal Winds ei ole parasta Vonülfsrëichia. Kaikesta vivahtaa välityömäisyys, joskin sekaan on livahtanut Cemetary Drinkerin ja Winter Snaken kaltaisia ässäkappaleita. Aiemmin omaleimaisuudellaan ilahduttaneelta duolta löytyy siis tarvittaessa yhä terävät kulmahampaat.

Vonülfsrëichin uusin jää keskitason julkaisuksi, joka voi kuitenkin tarjota jotain ronskihkosta ja mustavalkoisesta black metalista nauttiville. Bändistä on kyllä paljon tätä parempaankin.

Lisää luettavaa