Kaikin puolin tiukka ja vakuuttava – arviossa Screamer

Julkaistu Infernossa 1/2023.

07.03.2023
SCREAMER
Kingmaker
SPV/STEAMHAMMER

Ruotsalaisen Screamerin viides albumi on niin täydellistä kasariheviä, että vain liian hyvät soundit paljastavat levyn ilmestymisvuoden.

Kitaroissa on luonnollisesti Maideniä ja Priestiä, mutta vaikutteiden ympärille on rakennettu hieno oma tyyli. Vain Ashes and Fire menisi melkein Enforcerin tuotannosta. Soolot eivät ole brassailevia vaan mukailevat kantavia melodioita, mikä on tässä jopa miellyttävämpi ratkaisu.

Hienointa on, ettei kymmenen biisin joukkoon mahdu kahta samanlaista kappaletta. Vauhdikkaamman menon ohella mukana on hitaampaa tunnelmointia. Siltä osastolta erottuu edukseen etenkin AOR-henkinen, synavoittoisempi The Traveler. Hammondiakin kuullaan, osuvasti Chasing the Rainbow -nimisessä kappaleessa.

Sanoituksista on turha etsiä mitään genren peruskuvastoa ihmeellisempää, mutta se sopii levyn tyyliin. Moneen kertaan läpikolutut aiheet eivät häiritse, kun niistä on leivottu vahvoja kertosäkeitä ja voimakkaita iskulauseita.

Kingmaker on kaikin puolin tiukka, jo parilla pyöräytyksellä vakuuttava albumi. Screamer todistaa viimeistään nyt edustavansa vanhoja aikoja ihannoivien bändien vahvinta joukkoa.

Lisää luettavaa