Kaikki täsmäiskut osuvat maaliin – arviossa Arch Enemy

Julkaistu Infernossa 7/2022.

28.09.2022
ARCH ENEMY
Deceivers
CENTURY MEDIA

Arch Enemystä on kasvanut yhdentoista albumin aikana niin rutinoinut koneisto, että ero takuuvarmojen ja sitä parempien levyjen välillä on kiinni pienistä asioista. Deceivers on albumi, jolla kaikki täsmäiskut osuvat maaliin.

Johtuipa se sitten tahattomista välivuosista tai jostain muusta piristysruiskeesta, Deceivers peittoaa välittömästi tasaisen edeltäjänsä Will to Powerin (2017) ja tekee sen Arch Enemyn kaikilla aseilla. Tällä kertaa bändi voi puhua ansaitusti monipuolisimmasta levystään, joka yllättää energisyydellään riffi ja melodia toisensa jälkeen.

Arch Enemyä ei ole aikoihin pitänyt sotkea yksitotisesti minkään sortin äärimetalliin, vaikka Michael Amottin sävellykset paikoin siihen suuntaan flirttailevat ja Alissa White-Gluzin uran tähän asti ulottuvimmat ääntelyt yltävät metallitulkintojen laidasta laitaan. Deceivers on yksinkertaisesti helvetin hyvä melodinen heavy metal -albumi.

Jo singleinä julkaistut Handshake with Hell, Deceiver Deceiver ja Sunset Over the Empire antoivat vihiä bändin monesta suunnasta hyökkäävästä voimasta, mutta koko kolmevarttisen jälkeen ei voi kuin todeta Arch Enemyn tehneen WhiteGluzin kanssa kaksi kolmesta parhaasta albumistaan. Ei hullummin 27-vuotiaalta bändiltä.

Lisää luettavaa