Kaivattu tuulahdus vanhojen temppujen toistelusta elävään skeneen – arviossa Imha Tarikat

Julkaistu Infernossa 11/2020.

IMHA TARIKAT
Sternenberster
LUPUS LOUNGE

Toisella albumillaan esiintyvä saksalaisbändi pääsee yllättämään sävykkäällä ja mielenkiintoisella black metalilla, joka kiertelee taidokkaasti genrensä ennalta arvattavimpia sudenkuoppia.

Tuoreelta kuulostavan materiaalin luonti on metallissa tunnetusti hankalaa, mutta Sternenbersteriltä raikaavaa musiikkia voi pitää raikkaana elämyksenä. Sävellykset kuulostavat siltä kuin Dissectionin ja Negură Bungetin yhdistelmään sekoitettaisiin pieni ripaus Arckanumia ja Bölzeriä. Toisin sanoen luvassa on jylhillä ja pirullisella tavalla tarttuvilla melodioilla maustettua laadukasta mustaa metallia.

Sternenberster on tasapainoinen kokonaisuus, jonka jokainen käänne tuntuu loppuu asti mietityltä, mutta ei aivan äärimmäisyyteen asti hiotulta. Bändin meno on toki kaukana black metalin rosoisimmista julkaisuista, mutta tietynlainen härskiys ilmenee erityisesti lievästi hardcoremetallin suuntaan viittaavissa huutolauluissa, jotka toimivat tässä yhteydessä yksinkertaisesti helvetin hyvin.

Imha Tarikat ei tee ihmeitä, mutta sen uusi albumi tuo kaivatunlaisen tuulahduksen skeneen, joka tuntuu elävän liian paljon vanhojen temppujen toistelusta.

Lisää luettavaa