Kappaleissa ei ole juurikaan kuulijalle asti avautuvaa sisältöä – arviossa CNTMPT

Julkaistu Infernossa 2/2019.

CNTMPT
Towards Neglect
Into Endless Chaos

Kolmen saksalaismuusikon pyörittämä CNTMPT on siitä harvinainen kokoonpano, että laulun merkitys vaikuttaa jäävän sen musiikissa ihmeelliseksi taustamölinäksi, mikä osoittautuu Towards Neglectin tapauksessa huonoksi ratkaisuksi.

Bändin kiihdyttelyssä on paljon viitteitä moderniin black metaliin, ja sen musiikissa on samaa henkeä esimerkiksi Chaos Echoesin, Aluk Todolon ja monen muun kokeilullisen ja progressiiviseksi luonnehdittavan ryhmän kanssa. Kokeilullisuus ja progressiivisuus eivät tarkoita tässä tapauksessa järjettömiä kappalerakenteita, vaan pikemminkin ”normaalista” black metal -kaavasta irtautumista.

Towards Neglect on periaatteessa ihan hyvin tehtyä tavaraa, mutta sen kappaleissa ei ole juurikaan kuulijalle asti avautuvaa sisältöä, vaan albumi tuntuu tarjoavan keskinkertaista riffiä toisensa perään hieman päälle 40 minuutin ajan. Viimeistään kolmannen biisin kohdalla tajuaa, että levy olisi kaivannut kunnon lauluja herättämään jonkinlaista mielenkiintoa.

Bändin konsepti on kieltämättä mielenkiintoinen, mutta itse tärkein, eli toteutus, vaatii vielä hiomista. Hieman erikoisemmasta hypnoottisesta mustasta metallista innostuvien kannattaa kuitenkin testata bändin meininki jo nykyisellään.