Kärsii nuorille sooloprojekteille ominaisista pienistä köpsähdyksistä – arviossa In Shadows and Dust

Julkaistu Infernossa 3/2018.

In Shadows and Dust
A Fleur de Peau
omakustanne

Ranskalaisen Stephane Thirionin nelisen vuotta sitten startannut sooloprojekti on pysytellyt nimensä mukaisesti ”varjoissa ja tomuissa”, vaikka historiastaan löytyy epäilyttävän nopealla tahdilla julkaistut kaksi levyä ja ep. 

Epäilykset materiaalin kehnosta tasosta karisevat kuitenkin nopeasti kolmatta albumia kuunnellessa. Tuutista jysähtää pääosin vauhdikasta äärimetallipommitusta, jota hallitsevat erityisesti black metal ja tätä tukeva kuolometallinen äänimaisema. Lehdistötiedotteessa yhtyettä pistetään samaan sarjaan Entombedin, Graven ja Dismemberin kanssa, mutta tämä on vain puolet totuudesta. 

Thirionin näkemys soittamastaan musiikista on monilta osin oikeaoppinen ja mies vaikuttaa lahjakkaalta muusikolta, mutta meiningissä on vielä hiomista. Kahdessatoista kappaleessa on jokunen liikaa eikä muutama pääkoppaan liiman lailla tarttuva riffikään olisi pahitteeksi, mutta kokonaiskuva puhuu sitkeästi onnistumisen puolesta. 

Vaikka In Shadows and Dust kärsii vielä nuorille sooloprojekteille ominaisista pienistä köpsähdyksistä, meiningissä on kieltämättä potentiaalia. Eteenpäin vain!