Karskia, mutta viehättävää hypnoottista pauhua – arviossa Grunt

Julkaistu Infernossa 3/2024.

11.05.2024
GRUNT
Vieraat aivot
FREAK ANIMAL

Kotimaisen undergroundin monitoimimies Mikko Aspa on tullut tunnetuksi lukuisista bändeistään, kuten Clandestine Blazestä ja Vapaudenrististä. Niiden lisäksi mies pyörittää black metaliin erikoistunutta Northern Heritage -lafkaa, Sarvi-levykauppaa sekä harsh noiseen ja industrialiin erikoistunutta Freak Animal -levy-yhtiötä.

Kaikenlaisen oudon, obskuurin, transgressiivisen ja kieroutuneen konnossöörinä tunnetuksi tullut Aspa esittelee tällä kertaa harsh noise / industrial -projekti Gruntin, joka vietti viime vuoden puolella 30-vuotisjuhliaan. Niiden kunniaksi julkaistu Vieraat aivot on ties kuinka mones tuotos yhtyeen mittavassa diskografiassa.

Nihilismin, antinatalismin ja spengleriläisen kulttuuripessimismin inspiroima levy ei vaikuta äkkiseltään helposti sulavalta teokselta, mutta jokin sen karskin hypnoottisessa pauhussa viehättää.

Vieraat aivot kuulostaa mekaaniselta tuomiopäivän koneelta, joka valmistaa ihmisiä, aatteita ja vaatteita loputtomaan tahtiin. Päivän päättyessä me kaikki olemme kulutustavaraa ja vain liha voi tuntea todellisuuden äärirajat.

Lisää luettavaa