Karu ote palkitsee kaikessa koruttomuudessaan – arviossa Ride for Revengen uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 2/2021.

RIDE FOR REVENGE
Maniacal Winds
BESTIAL BURST

Alkujaan kolme vuotta sitten ilmestyneelle livealbumille on ilmeisesti ollut kysyntää, sillä Ride for Revenge pistää loppuunmyytyjen (joskin hyvin rajoitetusti painettujen) kasetti- ja vinyyliversioiden lisäksi ulos vihdoin myös cd:n.

Vuoden 2017 Death Metal Maniacs -festareilla Porissa purkitettu keikka on takuuvarmaa Ride for Revengeä, siis alkukantaista transsia hakevaa black metal -takomista, jonka pohja löytyy Barahtrumin, Beheritin ja Necromantian vanhoilta tuotoksilta. Odotetusti esitys on vedetty läpi yhtyeen metallista puolta seuraten ja ylimääräiset kokeilut levytysten suojiin jättäen.

Ride for Revengen tekemisessä on karua otetta, joka palkitsee lopulta kaikessa koruttomuudessaan. On kuitenkin täysin oma asiansa, minkälaiset fiilikset livealbumista saa revittyä irti, sillä kaikesta kuulee, että bändin tarjoama audiovisuaalinen lieju tulisi kokea paikan päällä.

Maniacal Windsille on varmaan paikkansa, mutta tuntuu, että pakettiin olisi voinut panostaa etenkin ulkoisesti hieman enemmän. Toki kokonaisuus on suorasukaisuudessaan tekijänsä näköinen.

Lisää luettavaa