Kaunis ajatus, jonka musiikilliset ansiot jäävät vähäisiksi – arviossa Feelingless

Julkaistu Infernossa 11/2022.

07.02.2023
FEELINGLESS
Metal Against Animal Cruelty
NOBLE DEMON

Paitsi että Espanja on härkätaistelun ja Pamplonan härkäjuoksun koti, maassa hylätään tai rääkätään joka vuosi hengiltä 60 000 galgaa eli espanjanvinttikoiraa. Eläinten oikeuksien kannalta Espanja on yhä ihan silkka helvetti.

Tähän hirveyteen saadaan nyt edes pieni valopilkku, kun bilbaolaisen melodödöbändin Rise to Fallin kitaristi Hugo Markaida on koonnut ympärilleen paitsi melkoisen lauman rescue-eläimiä myös tähtikaartin eläinten oikeuksien puolesta musisoimaan. Kiivaana melodeathinä soivaan hyväntekeväisyyssavottaan ovat osallistuneet muiden muassa Markaidan kanssa ennenkin laulanut Christian Älvestam, Cyhran Jake E., Soilworkin Björn Strid, Mors Principium Estin Ville Viljanen sekä power metal -fanit ilopissaamaan saava Daniel Heiman.

Biisit käsittelevät eläinten ja ihmisten välisiä tunteita ja molemminpuolisia pelkoja. Levy on koottu pandemia-aikana biiseistä, jotka eivät syystä tai toisesta sovi Rise to Fallille. Metal Against Animal Cruelty on kaunis teko, mutta laulajaparvestaan huolimatta ehkä onnistuneempi ajatuksena kuin skandimelodödöä orjallisesti peesailevilla musiikillisilla ansioillaan.

Lisää luettavaa