Kelpo rykäisyjä, mutta iho ei mene kananlihalle – arviossa Conanin ja Deadsmoken split

Julkaistu Infernossa 7/2020.

26.11.2020
Conan/Deadsmoke
Doom Sessions Vol. I
Heavy Psych Sounds

Doom-, space rock- ynnä muita pörinäbändejä siipiensä suojaan kerännyt Heavy Psych Sounds julkaisee ensimmäisen splitin.

Merseysidelta ponnistava Conan avaa pelin Beheadedillä. 17-minuuttinen järkäle hiipii hypnoottisesti Johnny Kingin rumpujytistelyjen tahtiin, kunnes basso ja kitara tipahtavat maankamaraan niin että kaiutinelementit natisevat liitoksistaan. Conanin alkukantaisessa powersointujen räimimisessä on jotakin puhdistavaa. Kuulijaltaan Beheaded vaatii kuitenkin paneutumista, sillä bändi ei juuri melodioilla flirttaile.

Niin ei tee myöskään italialainen Deadsmoke, vaan särisevä basso laahustaa eetteriin Dethroned Concretella. Äänimaisema on junnaava, rujo ja lohduton. Trio saa kappaleeseen dynamiikkaa temponvaihdoksilla, ja kappaleen puolivälissä bändi kuulostaa siltä kuin alienit soittaisivat stoner punkia. Se ei yllätä, sillä bändi mainitsee innoituksekseen kannabiksen ja kaljan. Dead Minds Armyn dempattu jurnutus saa nyökyttelemään.

Doom Sessions Vol. I koostuu kolmesta kolmesta kelpo rykäisystä, mutta iho ei mene kananlihalle. Conan saa levyn raskaimman vetäisyn tittelin, mutta Deadsmoke yllättää kuulijansa tehokkaammin.

Lisää luettavaa