Kiekko, joka on ansainnut tulla tehdyksi – arviossa Sarke

Julkaistu Infernossa 10/2021.

SARKE
Allsighr
SOULSELLER

Pitkän uran lähinnä Kholdin ja Tulusin kanssa tehneen Thomas ”Sarke” Berglien nimeä kantavan bändin albumeita on putkahtanut tätä ennen jo kuusi kappaletta, mutta mistään huipputasoisesta materiaalista ei ole koskaan ollut kyse.

Allsighr on tuttua tavaraa eli kokeiluja kaihtamatonta ja reilusti rokkaavaa black metalia, joka tuntuu tällä kertaa saaneen taakseen hieman lisäpuhtia. Sarken sävellykset ovat paikoin jopa ärsyttäviä, mutta samalla myös toimivia ja tehokeinonsa tiukasti päähän hakkaavia.

Allsighriltä kuulee ennen kaikkea väkevän kokemuksen – oli kyse sitten Darkthronesta tutun Nocturno Culton kuivasti kärisevän lemmymäisestä lauluäänestä tai Satyriconin ja Enslavedin tasoisissa porukoissa meritoituneen taustabändin moitteettomasta soitosta.

Onneksi Sarkesta ei tihku läpi minkään sorttinen superbändimeininki, vaan Allsighr on lopulta hyvinkin nöyrältä tuntuva kiekko, joka on vain yksinkertaisesti ansainnut tulla tehdyksi. Siitä on tuskin kestosuosikiksi, mutta juuri tässä hetkessä meno tuntuu toimivan vallan mainiosti.

Lisää luettavaa