Kiemuraista äärimetallia, joka ei päästä kuulijaa todellakaan helpolla – arviossa If Nothing Isin uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 8/2021.

IF NOTHING IS
If Nothing Is
DARK ESSENCE

Norjalaisen If Nothing Isin lehdistötiedote kehottaa keskittymään levyyn kaikella tarkkaavaisuudella ja on aivan oikeassa: kiemuraista äärimetallia tarjoava yhtye ei päästä kuulijaa todellakaan helpolla.

Tuskastuttavan tekotaiteellisesti nimetyn bändin johtajana toimii Dødheimsgardin basisti Lars-Emil Måløy, minkä kuulee myös yhtyeen musiikista, joka on kuin viimeisimmän levynsä aikaista Dødheimsgardia Atheistin ja Cynicin teknisillä death metal -vaikutteilla höystettynä.

Aiemmin pelkästään digitaalisesti ilmestyneen If Nothing Isin alkuperäisestä julkaisusta on kulunut kuusi vuotta, mutta tämän albumin kohdalla ajalla ei ole mitään merkitystä. Reilusti yli tunnin mitta hirvittää, mutta pitkäjänteinen paneutuminen palkitaan ja levyltä tulee poimittua hienoja juttuja kuuntelukerta toisensa jälkeen.

Viisimiehisen If Nothing Isin nykytilasta ei ole hajuakaan, mutta mikäli tämä uusintajulkaisu povaa uuden levyn ilmestymistä, progressiivisen äärimetallin ystävien on syytä olla jatkossa varpaillaan.

Lisää luettavaa